0644344507          info@lifestyle-anja.nl        

Daslookpesto

Een heerlijk recept voor het gebruik van daslook, wat in het voorjaar volop beschikbaar is.

Wat heb je nodig?

  • 1 handvol daslookblaadjes
  • 2 – 3 el walnoten
  • 50 gram geraspte oude Goudse kaas
  • 100 ml olijfolie
  • zout en peper

Hoe maak je het?

  • Was en droog de daslookblaadjes.
  • Snijd de daslook in grove stukken en doe ze in de mengkom van een foodprocessor of blender.
  • Voeg de geraspte kaas en walnoten toe en schenk de olijfolie erbij. Meng in de machine tot een egale massa.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg eventueel 1 of 2 eetlepels warm water toe als de pesto te dik lijkt.

De pesto is 1-3 maanden te bewaren in de koelkast.

Daslook is een plant uit de lookfamilie (Alliaceae) en verwant aan knoflook en bieslook. Het is een echte voorjaarsplant, in maart komt de plant bovengronds, groeit en bloeit om dan af te sterven en ondergronds te wachten tot het volgende voorjaar.
Daslook ziet eruit als bieslook met een blaadje. Bij beschadiging van de bladeren ontstaat een sterke uiengeur. Het genezende effect is vergelijkbaar met dat van knoflook.
De belangrijkste werkzame stoffen in daslook zijn: allicine (antibacteriële werking) en alliine (zorgt voor de geur van knoflook).
Het lichaam zet alliine om in een stof dat een belangrijke rol speelt in je stofwisseling en een sterke medicinale werking heeft.
Verder bevat daslook ook flavonoïden, prostaglandines en veel mineralen (selenium, jodium, zink) en vitamines.

Je kan de blaadjes rauw eten op brood, door een salade of verwerken in soepen en sauzen. De witte bloemen zijn zeer decoratief en eetbaar. Daslook geeft je gerechten een kruidige smaak van knoflook. De bladeren kunnen zo nodig in de vriezer worden bewaard.

Wil je meer weten of heb je daslook nodig?
Neem dan contact met me op.

Contact

Lifestyle Anja

      0644344507

  info@lifestyle-anja.nl

     Legmeerstraat 12, 2131DW Hoofddorp

    51545403

Copyright © 2023 Lifestyle Anja