Aromatherapie

Aromatherapie is een onderdeel van de kruidengeneeskunde en gebruikt de etherische olie van kruiden, bloemen en andere plantendelen als therapeutisch onderdeel bij de behandeling van allerlei klachten op lichamelijk en geestelijk gebied.

Aromatherapie is een samentrekking van de woorden aroma en therapie en staat voor behandeling met geuren. Het wordt vooral ingezet bij klachten die samenhangen met spanningen, angst en slapeloosheid. De geuren werken op het onderbewuste en kunnen een verstoord zenuwstelsel terug in evenwicht brengen.
Aromatherapie schrijft een geneeskrachtige werking toe aan een groot aantal etherische oliën. De olie werkt bij lichamelijke en bij psychologische klachten en ondersteunt het lichaam en de psyche op een holistische manier bij haar zelfgenezend vermogen. Iedere olie heeft een bepaalde heilzame vibratie, deze vibratie helpt je om je innerlijke disbalans te corrigeren.

Binnen de aromatherapie zijn verschillende stromingen die elk andere benaderingen, methoden en gebruiken hebben. In de Verenigde Staten en in het Verenigd Koninkrijk is aromatherapie vooral gericht op ontspanning en het verhogen van het welbevinden via massage met etherische plantenoliën. Ook in Nederland zijn veel aanhangers van deze stroming.

In Frankrijk is in de 20e eeuw een meer medisch gerichte vorm van aromatherapie ontstaan waarbij etherische olie als alternatieve geneeswijze wordt ingezet op grond van de fysiologische effecten van geïdentificeerde inhoudsstoffen in etherische oliën.

Etherische oliën kan je op verschillende manieren inzetten. De meest eenvoudige is door de olie te inhaleren. De geur komt via de neus terecht bij de reukzenuwen die in direct contact staan met de hypothalamus en het zogenaamde limbische systeem. Het limbische systeem is sterk betrokken bij onze emoties en geheugen. Geuren geven dan ook meteen een emotionele reactie en roepen herinneringen op.

Of voeg etherische oliën toe aan een basisolie om je huid te verzorgen na een bad of na het sporten. Goede basisoliën zijn bijv. kokosolie, zoete amandelolie of arganolie. Bij een collega kan je een goede Arganolie kopen.

De etherische oliën waar ik mee werk zijn van Young Living. Deze oliën zijn 100% puur en bevatten geen toevoegingen. Ze zijn bij mij te verkrijgen, maar je kan ze ook zelf rechtstreeks bij Young Living aanschaffen door je in te schrijven en 24% korting te ontvangen op de oliën.

Young Living heeft een aantrekkelijk aanbod samengesteld om kennis te maken met etherische oliën: De Premium Starter Kit met Dewdrop Diffuser.
Deze kit bevat 12 verschillende oliën van 5ml:
Lavender, Peppermint, Lemon, Frankincense (wierook), Di-Gize, Thieves®, Purification®, R.C.™, Copaiba, Vanilla, Stress Away™, Orange+.

Als 1 van deze oliën niet beschikbaar is dan wordt er een vervangende olie voor geleverd en dat kan zijn: Lemongrass, Citrus Fresh™, Tea Tree (Melaleuca Alternifolia) of AromaEase™.

En verder zit er ook nog bij: AromaGlide™ Rolleraccessoires, Dewdrop Diffuser (van medisch plastic wat geschikt is om citrusoliën in te diffusen), 2 zakjes NingXia Red® Single (60ml), 10 x 2ml flesjes, en een boekje met informatie over de oliën en het bedrijf.

De prijs voor deze kit is ongeveer €185 inclusief verzendkosten.
Een mooie set oliën met vele toepassingen voor in het dagelijkse leven.

Young Living kent geen verplichtingen om ingeschreven te blijven.
Als je een jaar niets meer hebt besteld dan wordt je automatisch uitgeschreven.

Wil je meer weten, kom dan eens naar een informatieavond over etherische oliën, of neem contact op.
Ben je enthousiast geworden en wil je je direct inschrijven, dan kan dat via deze link: Inschrijven bij Young Living

Young Living heeft een spaarprogramma waar je aan kan deelnemen. Je bestelt dan maandelijks voor minimaal 50PV (iedere olie heeft een bepaald aantal PV, bijv. Lemon is 10PV). Mocht je daar meer over willen weten, neem dan contact met me op.

Een andere geweldige manier van toepassen is door middel van massage, bijv. een RAINDROP massage: Stel je de sensatie voor van het wegzinken in een diepe toestand van rust wanneer iemand de oude Tibetaanse versie van reflexologie toepast op je voeten. Daarna draai je je langzaam in buikligging. En ervaar je de zachte regendruppels van de etherische oliën op je rug en vermoeide spieren. Deze oliën, van uitzonderlijke kwaliteit, worden langs de rug, met lichte energetische strijkbewegingen, verspreid. De techniek is geïnspireerd op een gebruik van de Lakota indianen, gecombineerd met een Vitaflexmassage.

Is je belangstelling gewekt, wil je meer weten of wil je een afspraak maken voor een Raindrop massage? Aarzel niet en neem snel contact op.

Contact